TRAKTORSKI SEDEŽI

Kmetje preživijo dolge ure v traktorskih sedežih. Bolečina v hrbtu ena najpogostejših težav med upravljanjem traktorja zaradi močne izpostavljenosti vibracijam po celem telesu. Dobro zdravje, varnost in udobje so glavna merila pri izbiri pravega traktorskega sedeža. Praktično je vsak sodoben sedež zasnovan na principih ergo-mehanike, preučevanja, kako deluje človeško telo in kako bi bilo lahko udobno in produktivno v delovnih okoljih, kot so kabine traktorjev.

Vrste traktorskih sedežev za udobje med delom

Obstaja več vrst traktorskih sedežev, in sicer sedeži z zračnim vzmetenjem, sedeži z mehanskim vzmetenjem in sedeži brez vzmetenja. Prvi nudijo največje udobje in se zaradi tega smatrajo kot najboljši, čeprav tudi sedeži z mehanskim vzmetenjem še vedno dobro amortizirajo (druga najboljša vrsta sedežev). Navadni sedeži brez vzmetenja ne nudijo takšnega udobja in so zato tudi cenovno dostopnejši.

Kvalitetna ponudba priznanih proizvajalcev

V podjetju Klasje d.o.o - kmetijska mehanizacija, prodajamo traktorske sedeže različnih proizvajalcev in popolnoma vse rezervne dele za sedeže. Večina sedežev in rezervnih delov je na zalogi. Prevladuje ponudba Grammer sedežev (nemški proizvajalec) in njihovih rezervnih delov. Velika prednost Grammer sedežev je ta, da imajo rezervne dele tudi za traktorske sedeže stare 20 let (kar nima več nobeden proizvajalec). Poleg tega pa je nemški proizvajalec znan po traktorskih sedežih z mehanskimi in pnevmatičnimi sistemi vzmetenja, z izboljšavami za lajšanje bolečin v hrbtu, s čimer zagotavljajo optimalno udobje sedenja.

Najpogostejša napaka, ki se pojavlja pri uporabi traktorskih sedežev, so preluknjani zračni mehovi, zaradi česar zračno vzmetenje ne deluje več dobro. Odzivni rok za servis takih poškodb je 7–14 dni.

Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-9 od 38

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

Elementi 1-9 od 38

na stran