XB TB IIIB
105/115

Dimenzije ki veljajo

Traktor XB TB Stage IIIB – Huerlimann Traktorji Hürlimann je obnovil serijo XB TB. Ostane robusten, praktičen in izjemno vsestranski, tako kot prejšnja serija, zdaj pa ima več moči in manjšo porabo goriva zaradi najsodobnejšega motorja FARMotion. Znižane različice serije XB, med katerimi je najnovejši TB, se uporabljajo predvsem v gojenju oljk, v sadovnjakih s širokimi površinami in v tunelskih rastlinjakih, pa tudi za delo na hribovitem terenu in v gorah.

MOTOR

Zahvaljujoč optimizaciji enakomerne prostornine je inovativni štirivaljnik FARMotion bolj kompakten kot njegov predhodnik. Turbinski polnilnik z ventilom za hlajenje in odvodom, skupnim vodilom do 2.000 bar z elektronskim krmiljenjem in DOC katalizatorjem + EGR za skladnost s stopnjo III B: to je odličen “paket” FARMotion. Zelo napreden motor! Zasnovan je bil posebej za kmetijski sektor in ga odlikuje zanesljivost, kompaktnost, nizko vzdrževanje in nizka poraba s posebno močjo tekočine in visoko zmogljivostjo navora pri nizkih hitrostih.

PRENOS

Osnovna ponudba vključuje 5 prestav in 2 skupini s sinhroniziranim menjalnikom (10 + 10 prevodov). To se lahko dopolni s super creeper ali enostavno Powershift menjalnikom (20 + 20) ali z obema možnostma (40 + 40). Prestavna ročica je lahko hidravlična na zahtevo. V tem primeru je mogoče zamenjati Hürlimannovo tradicijo Stop & Go (zelo uporabno za delo s čelnim nakladalnikom in manevri na strmih pobočjih) in vgrajeno ComfortClutch s prestavami brez pedala sklopke. Glede na pnevmatike (od 24 “do 30” na zadnji osi) lahko vozite s 40 km / h z motorjem na manj kot 2.000 vrt / min. Standardno so nameščena posebna tesnila, ki so odporna na prah in vodo, za zanesljivo uporabo tudi v težkih pogojih, kot so nasadi riža.

HIDRAVLIKA

Hidravlični sistem odprtega centra je zasnovan na črpalki s 55 l / min in 4 do 6 zadaj, z natančnim in zanesljivim mehanskim krmiljenjem podjetja Hürlimann. Za maksimalno varnost in manevre s tekočinami, tudi pri nizkih hitrostih, je ločena krmilna črpalka z dobrim 35 l / min, zdaj s SDD, ki podvoji hitrost krmiljenja pri manevrih pri nizki hitrosti. Dvižna moč zadnjega priklopa (s hitrimi spojkami na zahtevo) doseže 3.600 kg (opcijsko do 4.525 kg) na povezovalnih drogovih. Zadnji kardan z moduliranim, elektro-hidravličnim standardom je na voljo v 4 različnih konfiguracijah do popolne opreme (540, 540 ECO, 1.000 in 1.000 ECO), kot tudi kardanske gredi z lastnim priključkom PTO. Neobvezno je sprednja priključna gred in sprednji priključek 2.100 kg.

VOZNIKOV SEDEŽ

Nova in bolj poenostavljena postavitev kontrol na XB TB omogoča vožnjo lažje in manj stresno. Že znana “barvna logika” podjetja Hürlimann pa po drugi strani omogoča intuitivno in takojšnje delovanje brez kakršnih koli negotovosti. Stojalo za noge je nameščeno na tihih nosilcih blokov, da izboljša udobje na vozilu. Novost sta tudi armaturna plošča in praktični digitalno-analogni prikazovalnik za nadzor vseh informacij o stanju traktorja. V primeru prevrnitve sta na voljo dve različni vrsti konstrukcij za zaščito voznika: okvir z 2 nagibnima vodiloma repa ali prednji okvir z dvema spustnima palicama.


TEHNIČNI PODATKI


105

115

Največja moč (kW/KM)

102/75

113/83

Homologirana moc (2000/25/EC) ob običajnen delovanju motorja (hp/kW)

97/71,5

107/79

Valjev (prostornina) (n*cc)

4/3849

4/3849

Moč dvigala (kg)

4525

4525

Teža brez kabine (kg)

3300

3500